Alegere si montare a gazonului in zone dificile

Data: 07/03/2024

Exista anumite zone din gradina in care este dificil, poate chiar imposibil, sa plantezi iarba naturala. Totusi nu ai vrea sa lasi ca estetica gradinii sa fie afectata, asa ca esti in cautarea unei solutii salvatoare. Ei bine, aceasta exista, insa nu este o alegere chiar usoara si tocmai din acest motiv iti prezentam cateva informatii care iti vor fi de folos pentru a trece si pentru aceasta provocare.

Cum poti identifica gazonul potrivit pentru zonele dificile?

Inainte de a alege gazonul pe care doresti sa il montezi intr-o anumita zona considerata dificila, este important sa ai in vedere cateva aspecte.

Primul lucru care este recomandat a fi facut este evaluarea zonei despre care se considera ca ar fi dificila. Care sunt motivele pentru care este considerata aceasta zona una dificila? De ce nu creste iarba naturala in zona respectiva? Poti identifica factori precum lipsa luminii naturale, solul sarac, drenajul deficitar sau un trafic intens. In functie de factorii pe care ii vei identifica, poti lua o decizie potrivita in ceea ce priveste gazonul pe care va urma sa il montezi.

Este important, asadar, sa alegi tipul de gazon potrivit - un gazon cu toleranta la umbra sau unul rezistent la trafic intens daca ai identificat una dintre aceste doua probleme ori alt tip de gazon, in functie de necesitati.

Rulourile de gazon pot salva aspectul estetic al oricarui colt din gradina ta

Intr-adevar, solutia la care poti apela atunci cand doresti ca toata gradina sa arate impecabil, iar in anumite zone iarba se incapataneaza sa creasca este montare gazon. Fiind vorba de zone dificile, este important ca acesta sa fie montat de profesionistii care cunosc toate detaliile legate de o montare reusita, iar intretinerea ulterioara trebuie sa se faca, de asemenea, in mod corespunzator.

Montarea corespunzatoare este cheia

Chiar daca pare o actiune simpla la prima vedere, este important sa fie avute in vedere toate aspectele esentiale, iar montajul sa se faca in mod corespunzator, pentru un rezultat nu numai placut din punct de vedere estetic, ci si calitativ.

Nu uita ca extrem de importanta, inainte de montarea propriu-zisa, este pregatirea terenului: eliminarea buruienilor si ierburilor existente, indepartarea pietrelor, nivelarea suprafetei, adaugarea unui strat de drenaj suplimentar daca este nevoie si altele. Poate fi nevoie chiar de imbunatatirea solului, daca acesta este sarac.

Dupa aceasta etapa, are loc instalarea propriu-zisa a gazonului, insa lucrurile nu se opresc aici: este nevoie de o ingrijire ulterioara corespunzatoare. Udarea in mod regulat, aplicarea unor ingrasaminte sau protectia impotriva buruienilor sunt doar cateva dintre aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere pentru ca gazonul sa reziste si in zonele mai dificile ale gradinii tale.

Sună un consultant